Voorjaarscompetitie 2018

 

SPEELDAGEN 2018

 

Twee aanvullende competitievormen bij TC Orient!

Zowel de 8&9- als de Zomeravondcompetitie kon vorig jaar direct rekenen op veel enthousiasme en een behoorlijk aantal deelnemende teams. Deze vormen worden dan ook in 2018 aangeboden door de KNLTB… zo ook bij TC Orient. Als proef en voor een beperkt aantal teams..

Deze competities beantwoorden aan de behoefte om op een laagdrempelige manier kennis te maken met competitietennis (8&9-competitie) of om nog langer door te gaan met het spelen van competitie (Zomeravondcompetitie). 


8&9-competitie

Wedstrijden op eigen niveau

Resultaten zijn in deze competitie minder belangrijk, ze tellen ook niet mee voor de speelsterkte van de deelnemers. Spelers doen voornamelijk mee voor de gezelligheid en kunnen wedstrijden spelen op hun eigen niveau. Leden die pas net tennissen, kunnen ervaren hoe leuk het is om competitie te spelen en elke week met hun eigen team de baan op te gaan.

De 8&9-competitie is echter ook zeer geschikt voor tennissers met speelsterkte 8 of 9 die jaren geleden wel competitie speelden en dat nu niet meer doen omdat ze stap naar deelname aan wedstrijden te groot vinden. Deze competitie biedt tennissers een laagdrempelige mogelijkheid om weer te ervaren hoe leuk en gezellig competitie spelen is. 

Speeldag 

De competitie wordt bij TC Orient zeven keer gespeeld op donderdagavond en start bij onze club om 19.00 uur.

Elke competitiedag twee dubbels

Tijdens een competitiedag worden er twee dubbelpartijen gespeeld, waarbij het kan gaan om een herendubbel, een damesdubbel of een gemengddubbel. Een team bestaat uit minimaal 3 spelers.

Compact Spelen

Voor deze competitie geldt Compact Spelen. Compact spelen houdt in dat het Beslissend Punt Systeem (BPS) wordt toegepast bij de 40-40 stand en in het geval van een derde set een beslissende wedstrijdtiebreak (tot en met 10 punten, 2 punten verschil) wordt gespeeld in plaats van een volledige derde set. In de praktijk ga je ook merken dat ‘Compact Spelen’ de duur van een partij verkort.

Speeldagen 

De speeldagen voor zomer 2018 zijn  donderdag 5 , 12, 19 en 26 april en 17, 24 en 31 mei.

 

Zomeravondcompetitie

 

Zijn er leden die naast de Voorjaarscompetitie nog meer competitie willen spelen? Of leden die in het weekend verhinderd zijn? Voor jullie is er in 2018 de Zomeravondcompetitie. Een recreatieve competitie, op zeven woensdagavonden in mei en juni. Deze competitie is alleen voor spelers en speelsters van 17 jaar en ouder en voor alle speelsterktes. Elk team bestaat uit minimaal 4 spelers. 

Vier dubbels

Elke competitiedag bestaat uit vier dubbels. Dat kan 4x HD zijn, 4x DD of DD, of HD en 2x GD. Ook voor deze competitie geldt Compact Spelen. 

Speeldagen

De speeldagen voor zomer 2018 zijn woensdag 16, 23 en 30 mei, 6, 13, 20 en 27 juni 2018. 

 

Back to Top