World Tour competitie data in 2017

  Voorjaar
Periode 1 Zondag 19 maart 2017
  Zondag 26 maart 2017
  Zondag 2 april 2017
  Zondag 16 april 2017 (1e Paasdag)
   
Periode 2 Zondag 11 juni 2017
  Zondag 18 juni 2017
  Zondag 25 juni 2017
   
Tenniskids feest Zondag 1/2 juli 2017
   
  Najaar
Periode 1 Zondag 10 september 2017
  Zondag 17 september 2017
  Zondag 24 september 2017
  Zondag 1 oktober 2017
  Zondag 8 oktober 2017

 

In februari wordt het wedstrijdprogramma van de World Tour 2017 gepubliceerd.

World Tour

Algemeen

image

De World Tour Jeugd competitie wordt gespeeld op Rode (mini) en Oranje (3/4) banen. Het is de bedoeling om het spelen van wedstrijden voor jonge kinderen heel aantrekkelijk te maken. De wedstrijdjes duren ieder heel kort en elk kind speelt meerdere wedstrijden per competitiedag! De winnaar van een Rode wedstrijd is het kind dat als eerste 7 punten wint! En op de Oranje baan wordt om 5 games gespeeld. In Rode competitie spelen kinderen alleen enkels, maar in Oranje worden ook dubbels gespeeld.

De teams

Een Rood team bestaat uit minimaal 1 en maximaal 6 spelers.
Een Oranje team bestaat uit minimaal 2 en maximaal 6 spelers.
Jongens en meisjes spelen door elkaar. Het is geen probleem als een speler op een competitiedag verhinderd is. Het is niet nodig om invallers te regelen. Door de slimme opzet van de World Tour competitie, speelt elke kind evenveel wedstrijden per competitiedag ook al het team niet compleet zou zijn.

Over kleuren en niveaus

Vanaf 1 januari 2017 gelden de leeftijdsgrenzen van rood, oranje en groen als adviesrichtlijnen (rood: 6 t/m 9, oranje: 8 t/m 11, groen: 10 t/m 12). Een wijziging ten opzichte van voorgaande jaren is dat de leeftijdsgroepen een marge krijgen van twee jaar. Onderstaande leeftijdsindeling wordt gehanteerd bij alle KNLTB-wedstrijden en is geldig voor heel het kalenderjaar 2017.

Kinderen die b.v. 8 jaar zijn mogen dus spelen op het Rode of het Oranje veld. Deze keuze tussen de kleuren is afhankelijk van de technische en tactische waardigheden van de kinderen. Elke kleur heeft ook nog twee niveaus (1 is de hogere en 2 de lagere niveau).

image

 

Regels World Tour Rood

Rood speelt korte partijtjes om wie het eerst 7 punten heeft gehaald, dus 7-6 is einde partij, geen games tellen. Serveren gaat om de beurt, mag bovenhands en onderhands (als de bal maar niet eerst stuit), met een 2de servicebeurt als de 1ste poging fout gaat. Bij de service geldt de enkelspelzijlijn als nieuwe servicelijn, in de rally geldt de dubbelspelzijlijn als achterlijn.
Lees meer over World Tour Rood op Tenniskids website.

Regels World Tour Oranje

Oranje speelt partijen om 5 games met beslissend punt bij 40-40. Serveren mag bovenhands en onderhands (als de bal maar niet eerst stuit), met een 2e servicebeurt als de 1e poging fout gaat.
Lees meer over World Tour Oranje op Tenniskids website.

Na Oranje komt Groen

Vanaf 10 jaar t/m 12 jaar (in 2014 de kinderen die zijn in 2002 – 2004 geboren) hebben de kinderen die voldoende taktisch en technisch zijn gevorderd de mogelijkheid om de Groene competitie te spelen. Dat wordt gespeeld op een grote (normale) baan maar wel met zachte ballen. De Groene competitie is echter geen onderdeel van de World Tour, maar een competitie die alleen in het voorjaar wordt gespeeld (april t/m mei).

Meer informatie over de World Tour (en de Groene competitie) kun je op www.tenniskids.nl vinden.
En op Facebook kun je World Tour ook vinden.

Teams 2017 (najaar)

Oranje-2

Senn Goossens
Joep Wessels
Giel Wessels
Nienke Valentijn

Oranje-1

Senn Goossens
Joep Wessels
Giel Wessels
Nienke Valentijn
(Lisa Temmink)

Oranje-1

Nienke Valentijn
Joep Wessels

Oranje-2

Senn Goossens
Julian Crombach
Amy Temmink
Lara Huberts
Morris Eggen
Theun Bornebroek

Kijkwijzers

KNLTB heeft meerdere leuke videos gemaakt om duidelijk te maken wat er wordt verwacht van de kinderen op verschillende niveaus en kleuren:

Andere Sponsoren:

Back to Top